ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Madártej (Ördög Nóri, Vacsoracsata)

2010. április 16. - Dyna 122

Hozzávalók 4-5 személyre: 1 liter tej, 2 evőkanál vaníliás pudingpor, 4 tojásfehérje, 1 evőkanál citromlé, vaníliás cukor, cukor vagy édesítőszer

Elkészítési mód:

A tojásfehérjét egy kis cukorral vagy édesítővel, valamint a citromlével verjük habbá. 1 dl tejet vegyünk külön, a többit pedig forraljuk fel.

A külön vett tejben csomómentesen keverjük el a vaníliás pudingport és adjuk a forrásban lévő tejhez a vaníliás cukorral. (Ezt is lecserélhetjük édesítőre.) Ha megjelentek az első buborékok, húzzuk le a tűzről és simítsuk rá a tojáshabot úgy, hogy a habréteg teljesen befedje a tejet. (Így a tojáshab is átgőzölődik.)

Várjuk meg, amíg teljesen kihűl és tálaláskor szaggassunk csinos fehér gombócokat, amit gazdagon öntözzünk meg a vaníliás tejjel.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr741926825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása