Hozzávalók 4 személyre: 1 citrom, 5 dkg dióbél, 5 dkg darált dió, 4 dkg vaj, 1/2 kg félzsíros tehéntúró, 3 tojás, 2+2 evőkanál kristálycukor, só, 10 dkg búzadara, 1/2 kg szilva, 2-3 evőkanál liszt a formázáshoz
Elkészítése:
Az áttört túróhoz add a tojásokat, 2 evőkanál kristálycukrot, 1 csipet sót, a darált diót, a búzadarát, az olvasztott vaj felét, végül reszeld bele a citrom héját, és jól dolgozd össze. Ezután pihentesd 1 órát a hűtőszekrényben.
Közben a szilvát törölgesd szárazra. A serpenyőben lévő maradék vajat forrósítsd fel, pirítsd aranybarnára benne a maradék 2 evőkanál kristálycukrot és a durvára vágott diót.
A diós túrómasszából vizes kézzel formázz gombócokat, mindegyik gombóc közepébe nyomj 1-2 szem szilvát, és az éppen csak forrásban lévő vízben 12-15 percig főzd.