ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Kókuszos kuglóf

2010. április 17. - Dyna 122

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 10 dkg cukor, 6 dkg margarin, 3 dl tej, 4 tojássárgája, 1 tasak vaníliás cukor, reszelt citromhéj, rum, csipet só; a töltelékhez: 30 dkg margarin, 3 tojássárgája, 30 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, kevés rum, reszelt citromhéj, 40 dkg kókuszreszelék
 
Elkészítése:
 
A töltelékhez a margarint habosra keverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a tojássárgákat, a citromhéjat, a rumot és a kókuszt.
 
A tésztához összekeverünk 1 evőkanálnyi cukrot, egy kevés lisztet és deci langyos tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, néhány percig hagyjuk kelni, majd beleöntjük az átszitált lisztbe.
 
A felolvasztott margarinba beletesszük a cukrot, a langyos tejet, a rumot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, csipetnyi sót, és jól kikeverjük. Hozzáadjuk a liszthez, alaposan kidolgozzuk, majd kelesztés nélkül 1 cm vastagra nyújtjuk. Egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket, óvatosan föltekerjük, és koszorú alakban egy margarinnal kikent, morzsával behintett kuglófformába tesszük. Legalább 2 órát, vagy egész éjszaka kelesztjük.
 
175 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órán át sütjük. A kissé kihűlt kuglófot tálra borítjuk és megszórjuk porcukorral.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr581929020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása