ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Fehér csokoládés színes rizsgolyók

2010. április 18. - Dyna 122

Hozzávalók kb. 30 darabhoz: 1 rúd vanília, 7 dl tej, 10 dkg cukor, 30 dkg rizs, 10 dkg fehér csokoládé. A díszítéshez: 5 dkg reszelt csokoládé, 5 dkg darált dióbél, 5 dkg színes cukor

Elkészítése:

A vaníliarudat kettéhasítjuk, pépjét kikaparjuk. A tejet felforraljuk a cukorral, a kikapart vaníliapéppel és a visszamaradt rúddal. Félrehúzzuk.

A rizst feltesszük főni 5 dl vízben. Amikor beitta, nagyon kis lángon tovább főzzük, közben folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet és folyamatosan kevergetjük, hogy ne kapjon oda.
Amikor az összes tejet beitta, és szép krémes, levesszük a tűzről, és beletördeljük a csokit.

A rizsmasszát tálcára kiterítjük, hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, 30 darab golyót formázunk belőle, és tetszőlegesen dióba, reszelt csokiba vagy színes cukorba forgatjuk, majd tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr261931091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása