ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Kürtőskalács - másképp

2010. április 18. - Dyna 122

Hozzávalók: 2 dkg élesztő, tej, 60 dkg liszt, 15 dkg vaj, csipetnyi só, 8 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, rum; a tetejére: kristálycukor, darált dió, vaj
 
Elkészítése:
 
Az élesztőt egy kevés cukrozott langyos tejben felfuttatjuk. A sóval elkevert lisztben elmorzsoljuk a vajat, és a felfuttatott élesztővel, a cukorral, a citromhéjjal és egy kevés rummal hólyagos tésztát dagasztunk, közben langyos tejjel szabályozzuk a tészta állagát: se túl lágy, se túl kemény ne legyen.
 
Letakarva kelni hagyjuk, majd kinyújtva, két centiméteres szalagokra vágjuk. Két kívülről megvajazott őzgerincformát nyílásukkal lefele egy kivajazott tepsire borítunk. A tésztacsíkokkal beborítjuk az őzgerincformák hátát. A kalács tetejét kenőtollal megvajazzuk, és durvára vágott, cukorral összekevert dióval bőségesen megszórjuk.
 
Sütés közben néha kihúzzuk a sütőből, és vajjal kenegetjük. Mielőtt teljesen elkészül, egy kevés cukorsziruppal meglocsoljuk, és addig sütjük, amíg rá nem keményedik.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr371930969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása