ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Lencsekotlett

2010. április 18. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg lencse, 1 fej hagyma, 1 tojás, 5 dkg főtt rizs, 5 dkg párolt gomba, köménymag, citrom, petrezselyemzöld; a bundázáshoz: tojás, liszt, zsemlemorzsa; a sütéshez: olaj
 
Elkészítése:
 
A lencsét a hagymával puhára főzzük úgy, hogy a leve egészen elfőjön. Szitán áttörjük, elkeverjük a tojással, a rizzsel - ha szükséges, adhatunk hozzá kevés zsemlemorzsát is -, fűszerezzük.
 
Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, az apróra vágott petrezselymet és a gombát.
 
A masszából szeleteket formázunk, bundázzuk majd forró olajban kisütjük.
 
Megsüthetjük egészben, tepsibe téve a sütőben is, ekkor kevés vajat teszünk alá, és a végén szeleteljük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr221931281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.