ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Bundázott padlizsán

2010. április 19. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 2 közepes méretű padlizsán, 10 dkg liszt, 2 tojás, 3 dl paradicsomsűrítmény, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg füstölt mozzarella, oregánó, só és bors ízlés szerint, olívaolaj, olaj a sütéshez

Elkészítése:

A padlizsánt tisztítsd meg, vágd ujjnyi vastag szeletekre, sózd meg, majd forgasd bele lisztbe és tojásba, és az olajban süsd pirosra. Szedd ki papírtörlővel bélelt tányérra.

A paradicsomsűrítményt fűszerezd meg, és közepes lángon, állandóan kevergetve forrald fel.

A padlizsánszeleteket tedd egy olívaolajjal kikent tűzálló tálba (több réteg is kerülhet egymásra), öntsd le a paradicsomos mártással, karikázd a tetejére a mozzarellát, és fóliával lefedve, előmelegített sütőben süsd addig, amíg a sajt olvadni nem kezd, majd a fóliát távolítsd el, és hagyd, hogy a sajt megpiruljon.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr551933851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása