ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Fűszeres padlizsán

2010. április 19. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 2 nagy padlizsán, 1 evőkanál olívaolaj, 1 kávéskanál köménymag, 1 kávéskanál édesköménymag, 45 dkg paradicsom meghámozva és felvágva, 1 kb. 2,5 cm hosszú friss gyömbér reszelve, 4 gerezd összezúzott fokhagyma, 1 kávéskanál őrölt koriander, 1 kávéskanál őrölt kardamom, 2 és 3/4 dl víz, só, feketebors

Elkészítése:

Mosd meg a padlizsánokat, távolítsd el a szárukat, és vágd ujjnyi vastagságú szeletekre; majd süsd olajban, amíg megbarnulnak. Csöpögtesd le a megsült szeleteket papírtörlőn.

Süsd a kömény- és édeskömény magvakat állandóan kevergetve kb. 2 percig, amíg egy árnyalattal sötétebbek lesznek. Keverd bele a felvágott paradicsomot, a reszelt gyömbért, az összezúzott fokhagymát, a koriandert, a kardamomot, és engedd fel vízzel. Főzd lassú tűzön, amíg besűrűsödik (kb. 20 perc).

Helyezd vissza, és forrósítsd át a szószban óvatosan forgatva a padlizsánszeleteket. Ha kész, korianderleveleket adj melléjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr141933954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása