Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg marhahús, 1 fej vöröshagyma, 2 ek. olaj, 1 szál sárgarépa, 1 húsleveskocka vagy 1 ek. ételízesítő, 2-3 ecetes uborka, 1 kk. liszt, 1 dl tejföl
Elkészítése:
A marhahúst ujjnyi csíkokra vágjuk, és a reszelt vöröshagymával az olajon megpirítjuk. Közé keverjük az ujjnyi darabokra vágott sárgarépát, és kevés vizet aláöntve, egy húsleveskockával vagy egy csapott evőkanálnyi ételízesítővel fűszerezzük. Lefedve, lassú tűzön pároljuk, és mikor puhulni kezd, közé keverjük az ugyancsak laskára vágott ecetes uborkát.
Együtt puhára pároljuk, és tálalás előtt a kiskanálnyi liszttel elkevert tejföllel besűrítjük.