ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Mediterrán tükörtojás

2010. április 19. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 8 tojás, 25 dkg paradicsom, 25 dkg kígyóuborka (vagy cukkini), 2 cső zöldpaprika, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma (vagy egy csomó újhagyma), 5 dkg sajt, 2 ek. olaj, só, őrölt bors, kakukkfű

Elkészítése:

Az olajon aranysárgára sütünk egy nagy fej (vagy egy csomó zsenge, új) vöröshagymát, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, és fokhagymával, sóval, őrölt borssal, meg csipetnyi kakukkfűvel ízesítjük. Öt percig forraljuk, majd két cső kicsumázott, fél centi széles csíkokra vágott zöldpaprikát,  és a meghámozott, hosszában kettévágott, utána fél centi vastagra szelt uborkát (vagy cukkinit) forgatunk bele. Fedő alatt, kis lángon, a saját levében puhára pároljuk, majd egy nagy tűzálló tálba terítjük.

A tojásokat úgy ütjük a tetejére, hogy a sárgájuk egészben maradjon, és a sütőben addig sütjük, amíg a tojásfehérje meg nem kocsonyásodik.

Közvetlenül a tálalás előtt a tetejére reszelhetünk sajtot, amivel már nem kell sütni, elég, ha ráolvad.

Pirított kenyérszeletekkel kínáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr151934777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása