Hozzávalók 4 személyre: 1 kg zöld spárga, 1 dkg vaj, 4 paradicsom, 4 szelet marhahús, 4 szelet zsíros szalonna, 2 evőkanál olaj, só, bors, cukor, 20 dkg fűszeres krémsajt, 2 evőkanál tejföl
Elkészítése:
A spárgát megmossuk, fás végeit levágjuk. Forró, sós vízben a vajjal és a cukorral főzzük 10 percig.
Közben a paradicsomokat vágjuk be, forrázzuk le és húzzuk le a héjukat. Vágjuk szeletekre és vegyük ki a magjait.
A hússzeleteket tekerjük be 1-1 szelet szalonnába és cérnával kötözzük körbe. Forró olajon mindkét oldalukat 4 percig süssük. Sózzuk, borsozzuk, levesszük róla a cérnát.
A spárgát csepegtessük le és a paradicsomokra halmozva tegyük egy kivajazott tűzálló tálba.
A krémsajtot keverjük el a tejföllel és öntsük a spárgára. Rövid ideig grillezzük a sütőben.
A hússal tálaljuk, köretként burgonyát kínáljunk hozzá.