ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Töltött paprika

2010. április 19. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 4 db közepes méretű kaliforniai paprika, 30 dkg koktélparadicsom, 2 csomag mozzarellagolyó, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, 1 csokor petrezselyemzöld, fél citrom leve, 2 ág friss kakukkfű, só, őrölt bors

Elkészítése:
 
Mossuk meg jól a paprikákat, majd vágjuk hosszában ketté, éles késsel távolítsuk el a magházát és az ereket. Kenjünk ki olívaolajjal egy nagy tepsit, majd sorakoztassuk egymás mellé a félbevágott paprikákat.

Tegyük egy tálba a koktélparadicsomokat és a lecsepegtetett mozzarella golyókat. Daráljunk rá borsot, reszeljük rá a fokhagymát, csorgassuk meg olívaolajjal, citromlével, tépkedjük rá a kakukkfű leveleit, és szórjuk rá az összevágott petrezselyemzöldet. Ízesítsük kevés sóval, majd óvatosan keverjük össze.
 
Töltsük meg a paradicsomos keverékkel a paprikák belsejét, majd a tetejére csorgathatunk a tálban maradt fűszeres léből. Tegyük előmelegített sütőbe, és 150 fokon süssük körülbelül 15-20 percig, míg a sajt pirulni nem kezd.

 


Kockára vágott juh- vagy kecskesajtot is használhatunk az elkészítéséhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr231934179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása