ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Zöldborsós burgonyaleves

2010. április 19. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 200 g burgonya, 150 g zöldborsó, 80 g füstölt kolbász, 40 g füstölt szalonna, 30 g liszt, 1,25 l víz, 40 g vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, só, 1 kávéskanál pirospaprika

Elkészítés:

A megtisztított, megmosott és kockára vágott burgonyát, a zöldborsót és a karikára vágott füstölt kolbászt sós vízben feltesszük főni.

A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, megszórjuk liszttel, és barna rántássá pirítjuk. Hozzáadjuk a megreszelt hagymát, kissé megfonnyasztjuk, majd belekeverjük a pirospaprikát, hozzáöntjük a forrásban levő leveshez, és együtt átforraljuk.

A kész levest apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr101933962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása