Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, zeller), 25 dkg tisztított burgonya, 1/2 liter tej, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi majoranna, 2 db tyúkhúsleveskocka, kevés só, 2 ek. olaj, 1 ek. finomliszt
Elkészítése:
A meghámozott, apró kockákra vágott burgonyát, a megtisztított, ugyancsak kockákra vágott zöldségeket és a finomra aprított vöröshagymát a felhevített olajon fedő alatt megpárolom, időnként megkeverem.
Ha zsírjára sült, rászórom a lisztet, néhány percig pirítom, majd apránként felöntöm félliternyi hideg vízzel. Összekeverem és felforralom. Ezután hozzáöntöm a tejet, beleteszem a húsleveskockákat, a zúzott fokhagymát, a majorannát és a sót. Újra felforralom és 5 perc főzés után forrón tálalom.