ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Almás-diós sütemény

2010. április 20. - Dyna 122

Hozzávalók: 3 pohár liszt, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, kevés reszelt citromhéj, 5 tojás, 3 pohár kefir, 2 pohár cukor, 3/4 pohár étolaj, 5-6 db alma, durvára tört dió

Elkészítése:

Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sütőport, add hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, majd a reszelt citromhéjat.

Egy másik tálba borítsd bele a kefireket, és keverd el a tojásokkal.

Add a száraz hozzávalókhoz a kefirt és a tojást, majd öntsd bele az olajat is. Dolgozd el alaposan a tésztát, majd forgasd bele a vékony szeletekre vágott almát és az apróra tört diót. Öntsd kivajazott, kilisztezett tepsibe, és 180 °C-on süsd aranybarnára!

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr771936586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.