ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Berlini csokoládékenyér

2010. április 20. - Dyna 122

Hozzávalók (100 db-hoz): 30 dkg puha vaj/margarin, 40 dkg barna cukor, csipetnyi só, 4 tojás, 50 dkg liszt, 10 dkg kakaópor, 1 tk. sütőpor, 1 ek. őrölt fahéj, 1 tk. őrölt szegfűszeg, 50 dkg egész mogyoró, 3-4 ek. tej; a díszítéshez: 30 dkg étcsokoládé, kb. 100 szem mogyoró

Elkészítése:

A vajat a cukorral és a sóval krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat.

A lisztet a kakaóporral, a sütőporral, a fahéjjal és a szegfűszeggel elvegyítjük, majd két adagban a masszába dolgozzuk. Végül beleforgatjuk a mogyorót.

Egy 32 x 39 cm-es tepsit margarinnal vastagon kikenünk. Lisztezett kézzel belenyomkodjuk a tésztát (nem kell simára), és a tejjel megkenjük. Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 20 percig sütjük. Rácsra tesszük, és azonnal 2x5 cm-es téglalapokra vágjuk.

A durvára aprított csokoládét forró vízfürdőben megolvasztjuk. A süteményszeleteket félig a csokoládémázba mártjuk, majd 1-1 szem mogyoróval díszítjük.



A barna cukortól különlegesen szép színt kap a tészta. Emellett a csokoládés, diós vagy mákos süteményeknél a barna cukor erőteljesebben kihozza az összetevők aromáját.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr531937214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása