ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Húsvéti habostorta

2010. április 20. - Dyna 122

Hozzávalók: 1 kész kerek tortalap (vagy 6 tojásból sütött piskóta), 4-5 ek. rum, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 4 tojássárgája, 5 dkg mazsola, a tetejére: 4 dl tejszín, 1 ek. porcukor

Elkészítése:

A piskóta tetejéről egy kisujjnyi vastag lapot levágunk, félretesszük. Az alsó rész belsejét úgy szedjük ki, hogy csak ujjnyi vastag alja és pereme maradjon. A kivájt tésztabelsőt egy tálban összemorzsoljuk, és 3 evőkanál rummal meglocsolva fél óráig állni hagyjuk.

A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgákkal kikeverjük, a megpuhult tésztamorzsát is hozzáadjuk, végül az 1-2 evőkanál rumba megáztatott mazsola is belekerül. Ezzel a krémmel töltjük a tészta üregét, majd a levágott lapot ráfektetjük, kissé lenyomatjuk, hogy a torta az eredeti formáját visszakapja. A hűtőszekrényben legalább egy napig állni hagyjuk.

Tálalás előtt a habbá vert tejszínnel vonjuk be, amit egy púpozott evőkanál porcukorral édesítettünk. Színes drazséval, holipnivel, esetleg apró csokoládétojásokkal díszíthetjük

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr411936776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása