Hozzávalók: 1 kész kerek tortalap (vagy 6 tojásból sütött piskóta), 4-5 ek. rum, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 4 tojássárgája, 5 dkg mazsola, a tetejére: 4 dl tejszín, 1 ek. porcukor
Elkészítése:
A piskóta tetejéről egy kisujjnyi vastag lapot levágunk, félretesszük. Az alsó rész belsejét úgy szedjük ki, hogy csak ujjnyi vastag alja és pereme maradjon. A kivájt tésztabelsőt egy tálban összemorzsoljuk, és 3 evőkanál rummal meglocsolva fél óráig állni hagyjuk.
A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgákkal kikeverjük, a megpuhult tésztamorzsát is hozzáadjuk, végül az 1-2 evőkanál rumba megáztatott mazsola is belekerül. Ezzel a krémmel töltjük a tészta üregét, majd a levágott lapot ráfektetjük, kissé lenyomatjuk, hogy a torta az eredeti formáját visszakapja. A hűtőszekrényben legalább egy napig állni hagyjuk.
Tálalás előtt a habbá vert tejszínnel vonjuk be, amit egy púpozott evőkanál porcukorral édesítettünk. Színes drazséval, holipnivel, esetleg apró csokoládétojásokkal díszíthetjük