ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Tojásos gombakrém

2010. április 20. - Dyna 122

Hozzávalók 2 személyre: 15 dkg gomba, 1/2 fej vöröshagyma, olaj, só, őrölt bors, 4 dkg vaj, 4 dkg liszt, tej, 1 tojássárgája, 2 tojás, petrezselyemzöld

Elkészítése:

Az egészen finomra - majdnem péppé - vágott gombát kevés zsiradékon, reszelt vöröshagymával megfonnyasztjuk. Sózzuk, borsozzuk.

Közben kb. a vajból és a lisztből tejjel sűrű besamelt készítünk, langyosra hűtjük és elkeverjük egy tojássárgájával. Ez idő alatt két tojást keményre főzünk.

A megpuhult gombát az egész finomra vágott főtt tojással áttörjük a besamelbe. Ha szükséges sóval, borssal, valamint finomra vágott petrezselyemmel utánaízesítjük.

Szendvicskrémként fogyasztjuk.


A besamel készítése: a vajból és a lisztből világos, fehér rántást készítünk, és ezt állandó keverés mellett, lassú tűznél meleg tejjel felengedjük és átforraljuk. A tej mennyisége attól függ, hogy milyen sűrűségűre kívánjuk a mártást készíteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr251937081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása