ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Tojásos spenótrolád

2010. április 20. - Dyna 122

Hozzávalók a piskótához: 10 dkg liszt, 5 tojás, 1 kg spenót, 1 tasak sütőpor, 1 gerezd fokhagyma, só, bors; a töltelékhez: 1 kk. pirospaprika, 10 dkg reszelt sajt, 10 dkg füstölt karaj, 2,5 dl tejföl, 25 dkg túró, 5 főtt tojás; a bevonáshoz: 30 dkg krémsajt, 1 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A megmosott spenótot megfőzzük, majd leszűrjük, felaprítjuk és elkeverjük kevés olajjal, rányomjuk a fokhagymát, megsózzuk, megborsozzuk.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, végül a spenótot is. Beleforgatjuk a sütőporral elkevert, átszitált lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített, 200 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. Deszkára borítjuk, lefejtjük róla a sütőpapírt, letakarjuk egy nedves konyharuhával, és vele együtt feltekerjük.

A töltelékhez a túrót összedolgozzuk a tejföllel és a pirospaprikával, majd a szétgöngyölt tésztára kenjük. Megszórjuk a kis kockákra vágott sajttal és füstölt karajjal. A szélesebb széle mentén kirakjuk a tojásokkal, majd szorosan feltekerjük.

A sajtkrémet összekeverjük a tejföllel, és bevonjuk vele a roládot. Végül körös-körül meghintjük a reszelt sajttal. Tálalásig behűtjük. 

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr531942849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása