ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Töltött báránycomb

2010. április 20. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 kisebb báránycomb kicsontozva, 25 dkg gomba, 1 ek. olaj, 1 kisebb vöröshagyma, 1 tojás, fokhagyma, vaj, zsemlemorzsa, só, őrölt bors, grillfűszer

Elkészítése:

Az olajon megpirítunk egy kis fej apróra vágott vöröshagymát, megpároljuk rajta a nagyobb kockákra vágott gombát, majd a zsírjára sütve a tűzről lehúzzuk, és egy nyers tojással, meg annyi zsemlemorzsával keverjük össze, hogy ne folyjon. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, és a báránycombba, a csont helyére töltjük.

A húst ráhajtjuk, több helyütt megtűzzük vagy összevarrjuk, aztán kívülről sóval vagy grillfűszerrel bedörzsöljük, szálkásra vágott fokhagymával megtűzdeljük, vajjal bedörzsöljük. Vagy alufóliába csomagoljuk és úgy pároljuk meg a sütőben, vagy a tálat alufóliával jól lezárjuk.

Körete többféle párolt zöldség (borsó, kukorica, lakkozott sárgarépa stb.)



Lakkozott sárgarépa: Kisebb sárgarépákat megpucolunk, hosszában félbevágjuk, majd egy húsleveskockával ízesített vízben nem túl puhára főzzük, utána lecsöpögtetjük. A pecsenye köré rakjuk annak pirítása előtt, a tetejét vajjal megkenjük, és egy kevés porcukorral bedörzsöljük, amitől szép fényessé és zamatossá válik a sütés során.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr201937184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása