ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Almás-rizses felfújt

2010. április 21. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 l tej, 12 dkg rizs, 4 tojás, 6 dkg vaj, 6 dkg cukor, 6 kis alma, 3 ek. baracklekvár, 1/2 rúd vanília, citromhéj

Elkészítése:

Kis lábosban forrald fel a tejet a csipet sóval, a félbevágott vaníliarúddal és a citromhéjjal. Ha forr, add hozzá a rizst, és puhítsd kb. 20 percig, kis lángon, állandóan kevergetve. Ha kész, vedd ki a vaníliarudat, és hagyd hűlni a rizst.

A tojássárgákat keverd habosra a vajjal, a cukorral, és add a kihűlt rizshez. A tojásfehérjékből verj kemény habot, és forgasd a rizsmasszába.

Közben hámozd meg és vágd félbe az almákat, vágd ki a magházat, helyére tegyél baracklekvárt, és ültesd kivajazott, tűzálló tálba. Óvatosan takard be a rizsmasszával, és előmelegített sütőben kb. 40-45 percig süsd. Forrón tálald!

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr701939324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása