ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Tojásos paradicsom

2010. április 21. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 8 közepes nagyságú, kemény paradicsom, 25 dkg gomba, 4 tojás, 1 dl tejföl, 7 dkg vaj, só, őrölt bors, 1-1 csokor petrezselyem és metélőhagyma

Elkészítése:

A paradicsomok tetejéről egy lapot levágunk, és a belsejüket kikaparjuk (ezt pörkölthöz vagy leveshez felhasználhatjuk). A gombát megtisztítjuk, vékonyra felszeleteljük, és 4 deka vajon sóval, őrölt borssal addig pároljuk, amíg a saját levét el nem fövi.

Ekkor a tojásokat a tejföllel, egy kevés sóval, őrölt borssal, meg a kétféle összevagdalt zöldfűszerrel elkeverjük, és a gombára öntve nagyon híg rántottát készítünk belőle. A paradicsomok üregébe töltjük, és egy tűzálló tálra egymás mellé ültetjük. A maradék vajat a tetejükre morzsoljuk, és a forró sütőben addig sütjük, amíg a paradicsomok kissé meg nem puhulnak.


Gazdagabban: A tojásos töltelékbe összevagdalt sonkát vagy kis kockákra vágott főzőkolbászt, illetve párizsit is keverhetünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr981939877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása