ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Rakott káposzta

2010. április 22. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg savanyú káposzta,  1 fej hagyma, 6 db tojás, 4 db paradicsom, 5 dkg zeller, 12 dkg rizs, 1 dl olaj, 4 dl tejföl, 15 dkg szeletelt füstölt sajt, 2 db babérlevél, 1 ág rozmaring, 1 evőkanál durvára vágott petrezselyem, só

Elkészítése:

A káposztát mosd át. Az olaj felén pirítsd meg a finomra vágott hagymát. Tedd rá a káposztát, reszeld bele a zellert. Tedd bele a babérlevelet, a rozmaringot, sózd meg, és 2 dl víz hozzáadásával, letakarva párold 40 percig. Közben a tojásokat főzd meg, a rizst párold meg.

Amikor kész, a káposztát és a rizst rétegezd hőálló üvegtálba. Alulra tedd a káposzta felét, tedd rá a rizst, arra a szeletelt paradicsomot és a szeletelt sajtot. Szórd rá a petrezselymet, a karikára vágott tojást sorban rakd le, sózd meg, és takard be a káposzta másik felével. Kend rá a tejfölt, és előmelegített sütőben süsd 30-40 percig.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr701942265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása