ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Gombás burgonyaleves (2)

2010. április 23. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg burgonya, 20 dkg gomba, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1-1 zöldpaprika és paradicsom (vagy 2 ek. lecsó), olaj, liszt, só, őrölt bors, pirospaprika, tejföl

Elkészítése:

A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk és zsírjára sütjük, majd ebben megpároljuk a reszelt vöröshagymát és a felkarikázott gombát. Hozzáadjuk a tisztított, kockára vágott burgonyát. Vízzel vagy csontlével felöntjük, sóval, őrölt borssal ízesítjük. Zöldpaprikát és paradicsomot (vagy lecsót) adunk hozzá. Amikor a burgonya félig puha, akkor pirospaprikás rántással sűrítjük. Tálalás előtt tejföllel átforraljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr41944131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása