ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Olgi püspökkenyere

2010. április 23. - Dyna 122

Hozzávalók: 5 tojásfehérje, 10 dkg cukor, 5 dkg liszt, 5 dkg darált mogyoró vagy mandula, 5 dkg vaj, 10 dkg kandírozott gyümölcs (vagy étcsokoládé, vagy mazsola), zsír, liszt

Elkészítése:

Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, majd cukrot, lisztet, darált mogyorót vagy mandulát, végül olvasztott vajat adunk hozzá. Apróra vágva még belekeverhetünk 10 deka kandírozott gyümölcsöt, vagy étcsokoládét, esetleg mazsolát, de ha vegyesen is rakjuk, összesen ne legyen több 10 dekánál!  Kizsírozott, kilisztezett kis őzgerinc- vagy püspökkenyérformába töltjük, és a forró sütőben 5 percig erős lánggal, majd takarékkal sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza. Deszkára borítva hűtjük ki, és csak másnap szeleteljük fel. Folpackba csomagolva sokáig eláll.


Jobban eloszlik a darabos gyümölcs, ha a liszttel összekeverve adjuk a nyers tésztába.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr511945727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása