ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Részeges nyúlpecsenye

2010. április 25. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 konyhakész nyúl, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 burgonya, 1 paradicsom, 1 paprika, 5 dkg hámozott mandula, 10 dkg vaj, kevés olaj, 0,5 dl fehérbor, 1 dl erőleves, 1 dl tej, kakukkfű, fahéj, szegfűszeg, 2 ek. liszt, só, bors
 
Elkészítése:
 
A megmosott, megtörölt és 4 darabra vágott nyulat sóval, borssal alaposan bedörzsöljük.
 
A vörös- és a fokhagymát apróra felkockázzuk. A meghámozott burgonyát 4 felé, a paradicsomot szeletekre vágjuk. A mandulát durvára felaprítjuk.
 
Tepsiben a vajat felhevítjük, majd beletesszük a nyúldarabokat, és magas hőfokon körös-körül megpirítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
 
Mellészórjuk a burgonyát, és ugyanazon a hőfokon 15 percig sütjük.
 
Magas falú serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a kétféle hagymát megpároljuk. Belekeverjük a paradicsomot és a mandulát, majd megpirítjuk. A levessel, a borral és a tejjel felöntjük, megfűszerezzük, majd a liszttel behabarjuk. Kevergetve 20 percig főzzük.
 
A mártást a húsra és a burgonyára öntjük, végül ugyanazon a hőfokon további 20 perc alatt készre sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr731949666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása