ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Borhabos desszerttál

2010. április 27. - Dyna 122

Hozzávalók 6 személyre: különféle gyümölcsök, a borhabhoz: 3 tojássárgája, 1 dl fehérbor, 5 dkg cukor, 1 dl tejszín, 2 lap zselatin; a gyümölcspüréhez: málna vagy eper (vagy bármilyen befőtt), porcukor; a csokoládégolyóhoz: 12 dkg csokoládé, 7,5 dkg tejszín, 2 tojássárgája, 3 tojásfehérje, 2 dkg cukor

Elkészítése:

A borhabhoz a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáöntjük a bort, és gőz fölött addig verjük, míg rózsaszínű nem lesz. Hozzáadjuk a zselatint, és jégen addig verjük tovább, míg kihűl, majd a felvert tejszínhabra ráöntjük. Egy órára hűtőszekrénybe tesszük.

A gyümölcspüréhez a gyümölcsöt a porcukorral összeturmixoljuk.

A csokoládégolyóhoz a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, hozzáverjük a tejszínt, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd ráöntjük a cukorral felvert tojásfehérjére, és 3 órát hűtjük. Forró kanállal golyókat formázunk, és 2 órát a hűtőben tartjuk, hogy megkeményedjen.

Végül a borhabot, a gyümölcspürét és a csokoládégolyót a felszeletelt gyümölcsökkel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr561955843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása