ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Sonkás-tökös rakottas

2010. április 27. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 25 dkg póréhagyma, 25 dkg sárgarépa, 80 dkg sütőtök, 25 dkg főtt sonka, 3 ek. olaj, 10 dkg tisztított napraforgómag, 1 mk. gyömbérpor, 10 dkg reszelt sajt, 4 tojás, 2 dl főzőtejszín

Előkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymákat apróra vágjuk, a póré zöld és fehér részét külön-külön vékonyan felkarikázzuk, a répát kb. fél centis szeletekre vágjuk. A sütőtök magjait kikaparjuk, húsát kockákra vágjuk, ezt tesszük a sonkával is.

Egy tűzálló tálat 1 evőkanál olajjal kikenünk. A maradékot felforrósítjuk egy lábosban, majd a hagymát és a fokhagymát megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a sonkát, a répát, és közepes tűzön, lefedve pár percig pároljuk, néha megkeverjük.

A póréhagyma fehér részét és a tököt is hozzáadjuk, fedő alatt 5 percig pároljuk. A napraforgómagot zsiradék nélkül megpirítjuk.

A zöldségeket sóval, borssal, gyömbérporral fűszerezzük, kevergetve még néhány percig pirítjuk és beleszórjuk a napraforgómag felét. A tojást a tejszínnel és a sajttal elkeverjük, sóval, borssal ízesítjük.

A zöldségkeveréket a formába simítjuk, ráöntjük a sajtos mártást, megszórjuk a maradék napraforgómaggal, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Forrón tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr931955652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása