ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Rakott hurka

2010. április 28. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 szál véres hurka, 1 szál májas hurka, 1 kg burgonya, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, szerecsendió só, őrölt bors, 1 ek. olaj

Elkészítése:

A hurkát egy napra a mélyhűtőbe tesszük, majd másnap a fagyos hurkáról a bőrt lehúzzuk, és karikára vágjuk. Mély tűzálló tálat olajjal kikenünk, aljára egy sor főtt, karikára vágott burgonyát terítünk. Megszórjuk apróra vágott vöröshagymával, sóval, borssal és reszelt szerecsendióval. Hurkakarikákat teszünk rá, tejföllel meglocsoljuk, majd ismét egy réteg burgonya következik, amelyet szintén fűszerezünk. A rétegezést addig folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére burgonyát fektetünk. Meglocsoljuk tejföllel, és a tálat befedve, forró sütőben 40 percig sütjük.

Savanyú káposztával tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr671959255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása