ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Rakott zöldbab

2010. április 28. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg zöldbab, 2 fokhagymagerezd, 2 ek. liszt, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, 15 dkg főtt füstölt hús, 2 tojás, só, (sajt)

Elkészítése:

Megtisztítunk, de egészben hagyunk egy kiló zsenge zöldbabot, és sóval, meg két fokhagymagerezddel ízesített vízben puhára főzzük, utána leszűrjük. Két deci kihűlt főzőlevet két evőkanál liszttel simára keverünk, 5 deka vajat dobunk bele, és kevergetve besamelmártássá főzzük. A tűzről levéve 2 deci tejfölt, meg 15 deka laskára vágott főtt füstölt húst adunk hozzá, és ha langyosra hűlt, 2 tojássárgával, végül a 2 tojás habbá vert fehérjével keverjük össze.

A babot a mártással rétegezve egy kivajazott tűzálló tálba terítjük, a tetejére is mártás kerüljön. A forró sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a teteje világos rózsaszín nem lesz.

Ha gazdagabban akarjuk adni, akkor a mártásba és/vagy a lerakott bab tetejére sajtot is reszelhetünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr111959953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása