ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Fahéjas virágok

2010. április 29. - Dyna 122

Hozzávalók kb 30 darabhoz: 35 dkg liszt, 1 tojás, 20 dkg margarin, 12 dkg cukor, 3 ek. porcukor, 12 dkg ribizlizselé, 1 tk. sütőpor, 2 tk. őrölt fahéj, csipetnyi só

Elkészítése:

A lisztet a margarinnal, kristálycukorral, tojással, sütőporral, sóval és a fahéjjal omlós tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk, és kb. 5 cm átmérőjű virágokat vagy csillagokat szúrunk ki belőle. Az alakzatok felének a közepét kisebb méretű csillagokkal (vagy más formával) kiszúrjuk. A tésztát 200 fokos sütőben 10-12 perc alatt kisütjük.

A lyukas alakzatokat porcukorral megszórjuk, a teli virágokat ribizlizselével megkenjük, és ráillesztjük a cukros "peremet", majd kissé összenyomjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr521961583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása