ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Spenótos palacsinta

2010. április 29. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 5-5 dkg füstölt szalonna és parmezán sajt, 4 nagy, hajdinalisztből sütött palacsinta, 30 dkg spenót, 2 dkg vaj, fél csokor petrezselyem, őrölt bors, só

Elkészítése:

Egy serpenyőben megpirítjuk a kis kockákra vágott szalonnát, majd itatósra szedjük, és a serpenyőt kitöröljük. Vajat olvasztunk benne, beletesszük a leszárított, felaprított spenótleveleket, és állandóan kevergetve 5 percig pároljuk, majd egy tányérra szedjük.

A palacsintákat vízgőz fölött felmelegítjük, tányérokra tesszük, elosztjuk rajtuk a tölteléket, a pirított szalonnakockákat, és a parmezánból vágott forgácsokat. A palacsintákat összehajtogatjuk, meghintjük finomra vágott petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr971961488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.