ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Kókuszos szelet

2010. április 30. - Dyna 122

Hozzávalók: a tésztához: 50 dkg liszt, 20 dkg margarin, 6 dkg porcukor, 5 tojássárgája, 1 tasak vaníliás cukor, 1 kk. szódabikarbóna, 2 ek. kakaópor, ½ dl olaj, 1 dl tejszín; a töltelékhez: 10 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 dl rum, 15 dkg kókuszreszelék, 5 tojásfehérje, 1 kis üveg eperlekvár; a tetejére: 15 dkg étcsokoládé, 3 ek. olaj

Elkészítése:

A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a szódabikarbónát. Beleöntjük az olajat meg a tejszínt, a tésztát összegyúrjuk, és simára dolgozzuk. Kétfelé osztjuk, és az egyik részbe belegyúrjuk a kakaót. Egy 30x35 cm-es, kivajazott, belisztezett tepsibe beletesszük a kinyújtott kakaós tésztát.

A töltelékhez a vajat kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és apránként a rumot, úgy, hogy minden egyes adaggal jól eldolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a krémhez keverjük.

A tepsiben lévő tésztát megkenjük lekvárral, rásimítjuk a tölteléket, és betakarjuk a kinyújtott világos tésztával. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

A csokoládét felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, és langyosan ráöntjük a tésztára. Megvárjuk, míg jól megdermed, csak azután szeleteljük fel a süteményt.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr191964030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása