ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Mákos rombusz

2010. április 30. - Dyna 122

Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 15 dkg margarin, 20 dkg cukor, 25 dkg méz, 1 tojás, 2 dl tejszín, 1 tasak sütőpor, 1-1 tk. őrölt fahéj és szegfűszeg, csipetnyi só; a krémhez: 20 dkg darált mák, 5 dkg cukor, 2 dl tej; a tetejére: 40 dkg fehér csokoládé, 5 dkg mogyoró
 
Elkészítése:
 
A tésztához a mézet, a vajat és a cukrot felolvasztjuk.  A tűzről levéve belekeverjük a többi hozzávalót és sima tésztává dolgozzuk.  A mákot a tejben a cukorral felfőzzük.
 
A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, rásimítjuk a mákkrémet, majd 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
 
A kihűlt tésztát rombuszokra vágjuk, a gőz fölött felolvasztott csokoládéba mártjuk, és mindegyikre egy szem mogyorót teszünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr271964935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása