ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Pórés makaróni

2010. április 30. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg makaróni, 15 dkg főtt füstölt hús, 1 nagy póréhagyma, 2 ek. olaj, 1 húsleveskocka (vagy 1 kk. vegeta), 1 kis doboz paradicsompüré, csipetnyi őrölt bors és kakukkfű, 1 mk. oregánó, só, 1 mk. olaj, (parmezán) sajt

Elkészítése:

A póréhagymát megtisztítjuk, de a zöld rész nagy részét is rajta hagyjuk, és ezzel együtt 1-2 centis darabokra vágjuk. 2 evőkanál olajban a húsleveskockával ízesítve (vagy vegetával meghintve) fedő alatt, kis lángon, időnként óvatosan megkeverve (nehogy szétmálljon) puhára pároljuk.

Ekkor hozzáadjuk a laskára vágott főtt füstölt húst, a paradicsompürét, őrölt borssal, kakukkfűvel, meg oregánóval ízesítjük. Egy kevés vizet öntünk hozzá, és 1-2 percig együtt pároljuk.

Mialatt a póré puhul, sós vízben (amelybe egy mokkáskanálnyi olajat is öntöttünk) kifőzzük a makarónit, majd leszűrjük, és egy tálba öntjük. A mártással bevonjuk, és a tetejére bőven sajtot reszelünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr761964406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása