ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Sárgabarackrétes fahéjmártással

2010. április 30. - Dyna 122

Hozzávalók 5 személyre: 40 dkg sárgabarackkompót (lé nélkül), 5 dkg cukor, 10 dkg dió, csipetnyi őrölt fahéj, leveles tészta vagy réteslap, tojássárgája, olaj; a fahéjmártáshoz: 3 dl tej, 4 dkg cukor, 4 dkg vaníliás cukor, 2 tojássárgája, 2 dkg étkezési keményítő (vagy liszt), 2 ek. rum, 1 csipetnyi őrölt fahéj

Elkészítése:

A sárgabarackkompótot a cukorral, dióval és az őrölt fahéjjal elkeverjük, leveles tésztába vagy réteslapba tekerjük, és tojássárgájával bekenjük. Kiolajozott tepsiben, 180 fokos sütőben 25 percig sütjük.

A fahéjmártáshoz a cukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a keményítőt a tej felével habverővel összekeverjük, majd lassan a tej már meleg másik felével elkeverjük. Felfőzzük, jégen kihűlésig keverjük és hozzáadjuk a fahéjat.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr441964217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása