Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg liszt, 2 tojás, 1 ek. olaj, 2 tojássárgája, 3 ek. cukor, 50 dkg túró, 2 dl tejföl, mazsola
Elkészítése:
A lisztből és a tojásból kemény tésztát gyúrunk, vékonyra nyújtjuk és egyforma, fél tenyérnyi négyzetekre metéljük. A tésztát sós, olajjal ízesített forrásban lévő vízben 10-12 percig főzzük, leszűrjük, majd hideg vízben átöblítjük. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük és hozzáadjuk a villával összetört túrót.
Kivajazunk egy tűzálló tálat, belefektetjük a tészta 1/3-át, rásimítjuk a túrós massza felét, megszórjuk mazsolával, majd újabb sor tészta, túró és tészta következik. Meglocsoljuk a tejföllel és előmelegített sütőben megpirítjuk.