ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Szűzcsíkok aszalt paradicsommal, orsótésztával

2010. május 05. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg orsótészta, 1 kg szűzpecsenye, 10 szál zöldhagyma, 15 dkg parajlevél, 15 dkg aszalt paradicsom, 40 dkg paradicsom, 2 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, 5 dkg kapribogyó, só, őrölt bors, 10 szál kakukkfű

Elkészítés:

Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A húst megtisztítjuk, lemossuk és leszárítjuk. Vékony csíkokra vágjuk. Az olaj felén, erős lángon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk és félretesszük.

A paradicsomokat lobogó forró vízbe tesszük 8-10 másodpercre, majd kivesszük, és egyből hideg vízben lehűtjük. Így a bőre könnyen eltávolítható. Ha megtisztítottuk, kettévágjuk, és a magjait kikaparjuk, majd daraboljuk.

Az olaj másik felén megfuttatjuk a szeletelt zöldhagymát, rátesszük a zúzott fokhagymát, a lelevelezett kakukkfüvet, és a durvára összevágott kapribogyót. Összeforgatjuk. Hozzáadjuk a parajleveleket (ha erősek a levelek forrázzuk le). Sózzuk, borsozzuk.

Amikor a paraj összeesett, belekeverjük az összevágott aszalt paradicsomot és a friss paradicsomot. Amikor rotyog, hozzáöntjük a félretett húscsíkokat, teszünk hozzá a tészta főzőlevéből és összeforraljuk.

Összekeverjük a kifőtt, de nem lemosott tésztával, ha szükséges fűszerezzük, és tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr291976226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása