ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Májpástétom Arad-módra

2010. május 06. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1/2 kg sertésmáj, leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé),  5 dkg füstölt szalonna, 1 kk. mustár, vörösbor, 5 dkg vaj, liszt, majoranna, néhány szem szegfűszeg, őrölt bors, só

Elkészítése:

Fél kiló sertésmájat sós vízben, leveszöldséggel (sárgarépa, fehérrépa, zeller karalábé) megfőzzük, majd a májat kétszer ledaráljuk, a zöldséget pedig villával összetörjük.

A főzővízben megabálunk 5 deka füstölt szalonnát, és bőre nélkül ezt is hozzádaráljuk a májhoz. Őrölt borssal, sóval, egy kiskanál mustárral, néhány szem tört szegfűszeggel és egy nagy csipet morzsolt majorannával ízesítjük, majd kevés vörösborral felengedjük.

5 deka vajjal és kevés liszttel könnyű vajas rántást készítünk, és a kész pástétomhoz keverjük. Őzgerinc formába töltjük és pár órára hűtőszekrénybe tesszük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr861979259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása