ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Paprikás csirke

2010. május 10. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 bontott csirke, 2 közepes fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 ek. lecsó (vagy 1-1 kicsi paprika és paradicsom), 1 ek. liszt, 2 ek. étolaj, pirospaprika, só

Elkészítése:

A csirkét megtisztítjuk, megmossuk és 8-10 részre vágjuk (2 comb, 2 combtő, 2 melle a szárnnyal együtt vagy külön, 2 hátrész).

A vöröshagymát felaprítjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. Meghintjük pirospaprikával, felengedjük kevés vízzel és zsírjára pirítjuk. Beletesszük a csirkedarabokat, megsózzuk, és addig pároljuk, amíg a leve elfő. Ekkor kevés vizet öntünk alá, lefedjük és tovább pároljuk. Amikor már majdnem puha, beletesszük a lecsókonzervet.

A tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük, és állandó keverés közben a húsra öntjük. Mérsékelt tűzön, fedő alatt készre pároljuk. Galuskával és savanyúsággal (uborka, uborkasaláta, saláta stb.) tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr111989626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása