ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Böllérmáj

2010. május 12. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 40-40 dkg sertéscomb és kicsontozott sertéstarja, 20 dkg sertésmáj, 4 nagy fej vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, 4-5 ek. olaj, só, őrölt bors, pirospaprika
 
Elkészítése:
 
A hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk, majd a szintén megtisztított, apróra vágott fokhagymát is hozzáadjuk. Borssal, pirospaprikával megszórjuk, de sózni egyelőre nem kell.
 
A combot és a tarját 2 centis kockákra vágjuk, és a hagymás olajon, lefedve, mindig csak egy kevés vizet öntve alá - szinte a saját levében - megpároljuk.
 
Amikor a hús már majdnem puha, a hosszú csíkokra vágott májat is hozzáadjuk, és együtt még 10-15 percig sütjük. Csak ekkor sózzuk meg, és fedő nélkül, néhány perces pirítás után tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr371994574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása