ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Meggyes lepény

2010. május 14. - Dyna 122

Hozzávalók: 1 kg meggy (kimagozva), 30 dkg főtt, áttört burgonya, 30 dkg finomliszt, 1 tojás, 15 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 20 dkg kristálycukor, 10 dkg darált dió, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítése:

Az áttört burgonyát a liszttel, a margarinnal, a porcukorral, a dióval és a sütőporral gyúrjuk össze, majd két részre osztva a hűtőben 1 óráig pihentessük.

Az egyik adagot nyújtsuk ki, és béleljünk ki vele egy közepes tepsit. Hintsük meg 1 evőkanál zsemlemorzsával, terítsük szét rajta a meggyet, és szórjuk meg kristálycukorral meg a maradék zsemlemorzsával.

Terítsük a tetejére a másik kinyújtott tésztalapot, kenjük meg tojással, szurkáljuk meg villával, és erős lángon süssük meg. Ha kihűlt, kockákra vágva tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr222002695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása