ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Palóc gulyásleves

2010. május 14. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg sertéscomb, 30 dkg burgonya, 1 üveg zöldbab, 2 dl tejföl, 1-2 dl étolaj, 1 fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, pirospaprika, ételízesítő, cukor, 1 ek. ecet, 2-3 ek. liszt

Elkészítése:

A hagymát apróra vágva olajon üvegesre dinszteljük, rátesszük a kockára vágott, megmosott húst. Fűszerezzük, ahogy a pörköltet szoktuk, és félpuhára sütjük a húst. Ezután rátesszük a kockára vágott burgonyát, felöntjük vízzel és addig főzzük, míg a hús és a burgonya megpuhul (forrástól kb. 10 perc), majd hozzáadjuk a zöldbabot és összeforraljuk.

Ezután behabarjuk: a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és egy kevés vízzel, majd állandó kevergetés mellett a forrásban lévő levesbe keverjük. Mérsékeljük a tüzet, és ízlés szerint cukorral, majd a tűzről lehúzva ecettel ízesítsük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr422002647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása