Hozzávalók 4 személyre: a paprikáshoz: 50 dkg zöldborsó, 4 db vöröshagyma, 5 pár virsli, őrölt pirospaprika, őrölt bors, ételízesítő; a galuskához: 30 dkg liszt, 1 tojás, só, olaj, víz
Elkészítése:
A megtisztított hagymákat apró kockára vágjuk és olajon megpároljuk. A frissen kifejtett zöldborsót beleöntjük és tovább dinszteljük. Meghintjük ételízesítővel, pici borssal, pirospaprikával, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven legyen leve. Belerakjuk a virslit és kb. 25 percig főzzük.
Közben elkészítjük a galuskatésztát: a lisztbe beleütünk egy tojást, sót, olajat és vizet adunk hozzá, hogy ne legyen kemény tészta. Ezután beleszaggatjuk a galuskát a fövésben levő paprikásba.