Hozzávalók: 30 dkg zabpehely, 10 dkg mazsola, 10 dkg darált dió, 3 tojás, 3-3 ek. méz, olaj és sárgabaracklekvár, 12 ek. tej, 1 kisebb narancs vagy citrom héja; a bevonáshoz: 15 dkg tejcsokoládé
Elkészítése:
A zabpelyhet a mazsolával és a dióval tálba töltjük. A tojásokat hozzáadjuk, majd ráöntjük az olajat, a mézet, a lekvárt és a tejet. A reszelt citromhéjjal ízesítjük, jól elkeverjük.
Egy kb. 25x30 cm-es tepsit alufóliával kibélelünk, ezt olajjal kikenjük, majd a zabpelyhes masszát egyenletesen belenyomkodjuk. Előmelegített sütőben közepes lánggal 16-20 percig sütjük.
A sütőből kivéve vágódeszkára borítjuk, a fóliát lehúzzuk róla, és ezt az egészséges csemegét még melegen kétujjnyi szeletekre vágjuk. Ha kihűlt, az egyik oldalát olvasztott csokoládéval vonjuk be.