Hozzávalók 4 személyre: 1 kg burgonya, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, só, tej
Elkészítése:
Tíz deka húsos füstölt szalonnát kis kockákra vágunk, kisütünk, a ropogós pörcöt szűrőlapáttal kiszedjük, félretesszük.
A visszamaradt szalonnazsír felére, egy mély tűzálló tálba egy kiló meghámozott, vékony karikákra vágott burgonyát öntünk rá. Két fej megtisztított, karikákra vágott vöröshagymával összekeverjük, és kissé megsózzuk. Ügyeljünk arra, hogy a tetejére is kerüljön hagymakarika. Leöntjük annyi tejjel, amennyi ellepi, és a sütőben addig sütjük, amíg a burgonya meg nem puhul, és a teteje szépen meg nem pirul. Ezalatt a krumpli a tejet teljesen magába szívja.
Végül a szalonnapörcöt a tetejére szórjuk, és most már csak annyi időre toljuk vissza a sütőbe, ameddig az egész újra átforrósodik.