ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Karaj kakaókéregben

2010. május 22. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg bőrös malackaraj, 5 gerezd fokhagyma, 2 rozmaringág, só, őrölt bors, olívaolaj, 2 ek. kakaópor; a mártáshoz: 1 sárgarépa, 1 vöröshagyma, 1 burgonya, zeller, petrezselyem, só

Elkészítése:
 
A húst megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd fokhagymagerezdekkel és rozmaringgal kb.10 percig pirítjuk. A főzőlevet félretesszük és a karajt 100 fokra előmelegített sütőben, a bőrös részével lefelé, 25 percig sütjük.
 
A mártáshoz zöldséglevest készítünk: a zöldséget megtisztítjuk, feldaraboljuk és kb. 30 percig főzzük fél liter sós vízben. (A zöldségleves helyett forró vízben feloldott leveskockát is használhatunk.)
 
A karaj főzőlevét leszűrjük, a zsírt, a rozmaringot és a fokhagymát eltávolítjuk. Hozzátesszük a zöldséglevest és addig főzzük, amíg sűrű mártást nem kapunk.
 
Amikor kész a hús, kivesszük a sütőből, a kakaóport a ropogós bőrre szórjuk, egy kanállal jól benyomkodjuk, hogy kéreg képződjön rajta.
 
A húst mártással és zöldségkörettel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr282022577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása