ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Málnás szívek

2010. május 22. - Dyna 122

Hozzávalók kb. 60 darabhoz: a tésztához: 25 dkg liszt, 1/2 cs. sütőpor, 1 csipet só, 1 tk. reszelt citromhéj, 1 tk. citromlé, 12,5 dkg vaj vagy margarin, 2 tojássárga; a tetejére: 1 ek. málnazselé vagy dzsem, 10 dkg porcukor, 2-3 ek. citromlé

Elkészítése:

A tésztához valókat tálba öntjük, összegyúrjuk, majd kb. fél órára betesszük a hűtőbe. Utána fólia között kb.3 mm vastagságúra nyújtjuk ki. Forma segítségével kiszúrjuk a szíveket, majd sütőpapírral fedett sütőlapra tesszük őket, és előmelegített sütőben 200 °C-on (közepes hőfokon) kb. 10 percig sütjük.

Utána a zselét vagy dzsemet szitán átnyomjuk (esetleg pár csepp piros ételfestéket
is tehetünk bele) és megkenjük vele a szíveket. A porcukrot összekeverjük a citromlével, és egy óra múlva vékonyan meghintjük a piros szíveket, majd száradni hagyjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr242023007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása