ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Kétféle pizza

2010. május 23. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg liszt, 4 dkg élesztő, csipetnyi cukor, 4 evőkanál olaj, 1 doboz (425 ml) hámozott paradicsom, oregánó, 1 kis doboz ananászkonzerv, 1 fej főzőhagyma, 4 szelet főtt sonka, 1 kis doboz natúr tonhal, 12 szem fekete olajbogyó, 20 dkg gouda sajt, só, a tepsi kikenéséhez margarin

Elkészítése:

A lisztet deszkára szitáljuk, közepére morzsoljuk az élesztőt. Rászórunk 1 teáskanál sót, hozzáadjuk a cukrot és az olajat, végül hozzáöntünk 1/4 l langyos vizet. Simára gyúrjuk, és letakarva, meleg helyen 30 percet kelesztjük.

A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket 18-20 cm átmérőjű, kerek lappá nyújtjuk, és kettesével, margarinnal kikent tepsire helyezzük.

A paradicsomot lecsöpögtetjük, pépesítjük, majd a pizzákra kenjük, és megszórjuk oregánóval. A lecsöpögtetett ananászt feldaraboljuk. A megtisztított hagymát négyfelé vágjuk, majd felszeleteljük. A sonkaszeleteket félbe, a lecsöpögtetett tonhalat falatnyi darabokra vágjuk.

2 pizzát beborítunk sonkával és ananászdarabokkal, a másik kettőt kirakjuk tonhallal, hagymával és olajbogyóval. A sajtot a pizzákra reszeljük. Előmelegített sütőben, 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton) 30 percig sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr232026116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása