ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Almás-sajtos hagymasaláta

2010. május 24. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg trappista sajt, 2 nagy, savanykás (borízű) alma, 3 nagy fej (lila)hagyma, 4 ek. olaj, 1 csapott ek. mustár, késhegynyi currypor, ízlés szerint citromlé, törött fehérbors, só, cukor

Elkészítése:
 
Az olajat a citromlével és a mustárral simára keverjük, majd csak annyi vízzel hígítjuk, hogy az öntet egy decinél ne legyen több. Ezután jó ízesre fűszerezzük a borssal, a sóval, a cukorral és a curryporral.
 
A sajtot és a megmosott, kicsumázott, héjas almát az almareszelő legdurvább fokán lereszeljük, vagy pedig egészen vékony csíkokra vágjuk. Az öntetbe gyorsan beleforgatjuk, hogy az alma ne barnuljon meg.
 
A megtisztított hagymát vékony karikákra, a karikákat pedig nagyon apró kockákra metéljük és megsózzuk. 15 perc múlva (kinyomkodás nélkül!) hozzátesszük a salátához. Az egészet jól átforgatjuk, és lefedve, néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr762026766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása